معرفی وبلاگ
رویایی ترین کشور جهان به نظر من ایران می باشد که هر خارجی رویای امدن به ایران را دارد............ نویسنده وبلاگ : میلاد اکاتی
صفحه ها
دسته
گالري اختصاصي ايران رويايي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2488918
تعداد نوشته ها : 785
تعداد نظرات : 32
خرگوش

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

روستاي نوغاب هندو الان واقع در 15 كيلومتري شهر اسديه مركز شهرستان درميان و 80 كيلومتري شهر بيرجند مركز استان خراسان جنوبي و در طول جغرافيايي 53-59 و عرض جغرافيايي 59-32 قرار دارد .

نوغاب مطابق با ارتفاع ديگر نقاط شهرستان نسبت به دريا در ارتفاع 1850 تا 1900 متر ميباشد .

جمعيت روستا بر اساس خانه وار بالغ بر هشتصد و هفتاد (870) خانه وار و جمعيت سرانه روستا بالغ بر چهار هزار (4000) نفر ميباشد .

نژاد مردم نيز مانند ساير مردم شهرستان درميان آريايي و با زبان فارسي و لهجه ي خاص خود هستند ، اهالي اين روستا بر مذهب تسنن و فقه حنفي هستند .

نوغاب بر دامنه كوهي بنا شده و تقريباً اكثر خانه هاي روستا در بخش مركزي روستا ساخته شده ، از دور كه به روستا نگاه كنيم حالت پلكاني به خود گرفته است .

نوع كشت در روستا اغلب آبي است و آب اصلي مورد نياز كشاورزي روستا از طريق قنات روستا كه از قنات هاي پر آب شهرستان نيز ميباشد تأمين ميشود ، از مهم ترين محصولات كشاورزي روستا ميتوان از زرشك ، چغندر قند ، گندم و جو نام برد ( البته در سالهاي اخير كشت چغندر و گندم رو به افول نهاده و جاي خود را به زرشك داده است .) علاوه بر اين از نظر دامداري نيز روستا مستعد مي باشد و همچنين اقتصاد روستا بر صنعت قاليبافي نيز متكي است ، چنانكه نوغاب يكي از قطب هاي اصلي قاليبافي در منطقه است .

پوشش محلي مردم روستا مانند ساير مردم شهرستان درميان ، پوشش خاص محلي همراه با عمامه ي سفيد و غذاي محلي مردم نيز مانند ساير مردم شهرستان درميان ، كشك ( كشك زرد ، قوروت ، كاچي و ساوري ) ميباشد .

از عمده ترين فاميل هاي نوغاب ميتوان به سالاري . سليمي ، خسروي ، شعباني ، رحيمي ، احمدي ، تبايني ، رجبي ، رحمتي ، سلماني ، شمسي ، آذري و عطايي را نام برد .

روستاي نوغاب علاوه بر قنات داراي چندين چاه عميق نيز ميباشد كه تعداد آنها به 12 حلقه چاه ميرسد كه نوغاب را به قطبي كشاورزي تبديل كرده است ، از كنار روستا رودخانه ي فصلي بزرگي نيز ميگذرد كه برخي مواقع خطر ساز و برخي مواقع مفيد ميباشد و كشاورزان از آب اين رودخانه براي كشت محصولات خود استفاده ميبرند .

روستاي نوغاب را از نظر قدمت تاريخي اگر بخواهيم بررسي كنيم ، در منابع تاريخي چندان نامي از آن نيامده است بلكه بعدها كه نوغاب رو به رشد نهاده و بعنوان سكونتگاه اصلي معرفي شده توانسته خود را به همگان بشناساند ، چنانكه نوغاب داراي خان نشين خاص خود بوده است و همواره مورد توجه بزرگان استان و شهرستان بوده است . اما ميتوان گفت نوغاب داراي قدمت تاريخي بسيار كهن است چنانكه قلعه اي كه در ميان روستا ساخته شده و هم اكنون به صورت نيمه مخروبه وجود دارد و خندق نيز كه در اطراف آن وجود داشته ( بعدها پر شده ) كه مانع از نفوذ بيگانگان ميشده اين خود نشان از قدمت روستا دارد . ديگر اينكه وجود برجك ها و ميل هاي نگهباني در اطراف روستا ( برج كلو و برج خورد ) دليلي ديگر بر قدمت تاريخي روستا ميباشد و در مورد پيشينه ي نوغاب اين نيز گفته شده است كه كلمه نوغاب تركيبي از دو كلمه نوغ و آب ميباشد و نوغ به معناي بچه شتر ميباشد كه كلمه نوغاب معناي آبشخور بچه شتر را ميدهد و مردم شتر هاي خود را به سر قنات مي آورده اند و اندك اندك از ابتداي همين آبشخور سكونتگاه هايي شروع شده تا اينكه به عنوان يك سكونتگاه اصلي شناخته شده است .

محله شيراژي يا شيراجي نوغاب از قديمي ترين محله هاي آن است . درب قلعه ( هم اكنون ميدان محمدرسول الله ناميده شده است ) نوغاب مهمترين ميدان روستا محسوب ميشود كه آب انبار تاريخي روستا در آن قرار دارد ، اين آب انبار متعلق به دوران قاجاريه است .

اين روستا داراي هفت مسجد و يك مصلّي بزرگ است . روستاي نوغاب داراي فرهنگ خاصي هست كه از ادوار كهن اين فرهنگ را حفظ كرده است . فرهنگ خاص عروسي و عزاداري و نيز بعضي از بازي هاي محلي آن از قبيل بجول بازي ، قاب بازي ، تيله بازي ، يك قل دو قل ، پادشاه و وزير ، قلعه ي فراق ، پله بدو ، كبدي ( كابدبدي ) مرسوم ميباشد .

برخي واژه هاي محلي براي صدا هاي خاص :

قَقَّست : صداي بزوبزغاله
تُپًّست : صداي افتادن چيزي
تَقَّست : صداي تفنگ
تِلِكَّست : صداي شكستن چيزي
جِِزَّست : صداي ريختن پياز در روغن
خُرَّست : صدايي مانند صداي نفس سخت انسان
زيكَّست : صداي كوتاه و نازك

نوغاب هم اكنون از جمله روستا هاي بزرگ شهرستان و حتي استان محسوب ميشود كه داراي مدارس ابتدايي ، راهنمايي ، دبيرستان و پيش دانشگاهي است و نيز درمانگاه ، خانه ي بهداشت ، پست بانك و مخابرات ؛ از جمله امكانات موجود در آن است .

دسته ها : خراسان جنوبی
پنج شنبه 1390/8/26 7:50 بعد از ظهر


باغ بزرگ و ميوه دار شوكت آباد و عمارت زيباي وسط آن ، كه هنرمندي معماران دوره قاجاريه را نشان مي دهد . ؛ در 5 كيلومتري بيرجند و محل گشت و گذار عصرانه و ايام تعطيل خانواده است .
از نظر معماري فضاهاي احداث شده در باغ و عمارت شوكت آباد داراي ويژگي هاي خاصي هستند كه در ديگر نمونه هاي مشابه آن كمتر مي توان يافت بطوريكه فضا سازي در اين باغ با هماهنگي خاصي انجام پذيرفته است كه بيانگر وجود طرح و نقشه از قبل تعيين شده براي ساخت اين بنا مي باشد .
در مجموع بناهاي احداث شده به صورت متراكم بوده و در جبهه جنوبي مخصوص حاكم و خانواده او بوده است كه بعضي از فضا هاي داخلي جهت تشريفات و پذيرايي از ميهمانان مورد استفاده قرار مي گرفته است . اين بخش گسترده داراي درختان مختلف ميوه و تزئيني مي باشد . همچنين بعضي از فضا هاي ايجاد شده در گوشه هاي عمارت اصلي الحاقي مي باشد كه بعدها به فراخور نياز به آن اضافه شده است . همچنين روش معماري بكار رفته در احداث اين عمارت به صورت طاق و تويزه بوده و گهواره اي بودن سقف بعضي از اتاق ها حاكي از روش معماري ناحيه گرم و خشك است . بطور كلي عمارت احداث شده در جبهه جنوبي باغ شوكت آباد به صورت طولي و شرقي- غربي است كه به لحاظ فرم نيز يكنواخت مي باشد .
علاوه بر آن فرم بخشي در اين عمارت نيز رعايت شده است بطوريكه ميانه عمارت در نماي بيروني از قسمت اصليي بيرون آمده و هشت ضلعي زيبايي را در نما بوجود آورده است و اين شكل هندسي نيز در گوشه هاي اصلي اين هشت ضلعي دوباره تكرار شده است .
از ديگر ويژگي هاي جالب اين بنا ارتباط يافتن فضاهاي داخلي با يكديگر است كه اين ارتباط به وسيله دالان ها . راهروها و اتاق ها ميسر مي گردد .

shasa.ir
skchto.com

دسته ها : خراسان جنوبی
پنج شنبه 1390/8/26 7:35 بعد از ظهر

صنايع دستي استان خراسان جنوبي

خراسان جنوبي داراي هنرمندان چيره دست و ماهري مي باشد كه با ظرافت خاص آثار خارق العاده اي را خلق مي كنند كه شامل:
سفالگري ، آهنگري، حصير بافي، سبد بافي، نمد مالي، زيلو بافي، پارچه بافي، ريسندگي، دباغي، سوزن دوزي ، قلاب بافي و قالي بافي مي باشد.

سوغات استان خراسان جنوبي

خراسان جنوبي داراي محصولات استراتژيك در سطح كشور و جهان مي باشد كه ازآن جمله ميتوان به محصولات زعفران، زرشك، انار نام برد. از ديگر محصولات مي توان به عناب اشاره كرد كه شهرستان بيرجند ، بيشترين توليد را درسطح كشور دارد و از ديگر محصولات آلو بخارا ، كشك ، قره قروت، توت خشك، قالي و .. را ميتوان اشاره كرد كه به عنوان سوغات به اقصي نقاط كشور و جهان به عنوان محصولات ممتاز و سوغات عرضه مي شود.

رقص و موسيقي محلي استان خراسان جنوبي

در استان خراسان جنوبي از دايره ، سرنا ، دهل، ني و ... جهت نوازندگي استفاده مي شود. موسيقي در منطقه خراسان جنوبي، از سابقه بسيار طولاني و قديمي برخوردار است و رقص هاي محلي اصيل ، چنشتي، چپ و راست، شيرچه، سه ضرب ، چوب بازي و .. مي باشد. ويژگي موسيقي محلي در حركات ريتميك و نمايشي آن است.
دسته ها : خراسان جنوبی
پنج شنبه 1390/8/26 7:35 بعد از ظهر

بيرجند نيز از تاريخي ترين و مهم ترين مناطق استان خراسان جنوبي به شمار مي آيد. اين منطقه دربرگيرنده شاخص ترين بناهاي معماري، باغ هاي قديمي و حمام هاي تاريخي است كه قدمت بيش تر آن ها به دوره قاجاريه و زنديه بازمي گردد.
شهر بيرجند، اولين شهر در ايران است كه داراي سازمان آبرساني بوده و بنگاه آبلوله بيرجند به عنوان اولين سازمان آبرساني ايران شناخته مي شود. اين شهر همچنين دومين شهري در ايران است كه در سال 1302 و پيش از تهران، از لوله كشي آب شهري برخوردار گرديد.
مدرسه شوكتيه اين شهر، سومين مدرسه آموزش به سبك جديد، بعد از دارالفنون و رشديه تبريز است. به علت موقعيت سياسي و استراتژيك شهر بيرجند، سومين فرودگاه كشور در سال 1312 پس از قلعه مرغي و بوشهر، در اين شهر ساخته شد و تا پيش از جنگ جهاني دوم ، دو كنسولگري انگلستان و روسيه در بيرجند، مشغول فعاليت بوده اند.

دسته ها : خراسان جنوبی
پنج شنبه 1390/8/26 7:28 بعد از ظهر

معني لغوي بيرجند

نام اصلي اين شهرستان، بيرجند است كه به صورت هاي برجند، برجن، بركن و بيرگند نيز در نوشته آمده‌است. پنج وجه تسميه براي بيرجند بيان شده است:
  1. بيرجند يعني نصف شهر/ نيم شهر
  2. بيرجند يعني شهر بلند
  3. بيرجند يعني شهر چاه
  4. بيرجند يعني شهر طوفان
  5. بيرجند يعني برزن
آقاي رجبعلي لباف خانيكي در مقاله خود تحت عنوان "تأملي در نام بيرجند"، بيرجند را مركب از دو جزء "بير" و "جند" مي‏داند. "بير" در پارسي باستان به معاني رعد و برق، صاعقه و طوفان و "جند" كه معرّب "كند" است به زبان فرارودي به معني مكان و شهر آمده‌است. با توجه به نامهاي مناطق و شهرها در خراسان بزرگ ، مانند تاشكند، خجند، سمرقند و ...، اين وجه تسميه درست تر به نظر مي‌رسد.

دسته ها : خراسان جنوبی
پنج شنبه 1390/8/26 7:27 بعد از ظهر
X