معرفی وبلاگ
رویایی ترین کشور جهان به نظر من ایران می باشد که هر خارجی رویای امدن به ایران را دارد............ نویسنده وبلاگ : میلاد اکاتی
صفحه ها
دسته
گالري اختصاصي ايران رويايي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2501656
تعداد نوشته ها : 785
تعداد نظرات : 32
خرگوش

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

آغورمسما، ته چين، ترش ترو، دوپَتي، اسپناساك، آش كدو، ناز خاتون، اسفناج مرجي، كهي انار، قليه، خورش آلو، مارغانه انار.

دسته ها : مازندران
چهارشنبه 1390/10/7 1:7 بعد از ظهر

موسيقي منطقي مازندران را مي‌توان به چند بخش جداگانه تقسيم كرد.

1- موسيقي مناطق مركزي مازندران از ساري تا نوشهر:
موسيقي اين مناطق بر پايه‌ي اصيل‌ترين و كهن‌ترين نغمه‌ها و ملودي‌هاي چوپاني مازندران شكل گرفته است و محور اصلي موسيقي اين بخش از سوي پنج مقام آوازي وزين و پر قدمت يعني طبري بلند، طبري كوتاه، كتولي بلند، ميون كتولي و تعداد زيادي قطعه ساز چوپاني است.
 

2- موسيقي علي‌آباد كتول:
 ساختار موسيقي كتول متكي بر دو مقام آوازي با عنوان «هرايي كوتاه» و «هرايي بلند» است. سازهاي اين منطقه عبارت اند از: دوتار، سازي با منشاء تركمني و خراساني، ني هفت بند، ني سنتي تركمني، دهل، شمشاد، كمانچه و سرنا.

3- موسيقي گداري:
گدارها تيره‌اي از خنياگرانند كه از جاهاي ديگر به ايران آورده شده‌اند. موسيقي گداري در واقع بيان ويژه‌اي از موسيقي مازندران است كه با احساس، دانش و فرهنگ موسيقي قوم گدار عجين شده است.

 4- موسيقي خاور مازندران:
امروزه اين نوع موسيقي در نواحي ميان دو رود سازي تا كوهپايه‌هاي طبري زبان گرگان كاربرد دارد. مهم ترين ساز در موسيقي شرق مازندران دو تار است، هسته‌ي مركزي موسيقي شرق مازندران دو مقام بزرگ هراتي است كه ريشه در موسيقي تركمني و موسيقي شمال خراسان دارد.

5- موسيقي باختر مازندران:

موسيقي اين مناطق بين چالوس تا غرب نشتارود و تا گيلان گسترده است و بيش تر با نواهاي چوپاني همراه است.

موسيقي مذهبي مازندران:
 پيدايش اولين گونه‌هاي موسيقي مذهبي در قالب شبيه‌خواني‌ها، مرثيه خواني و نوحه‌ها كه بيش تر توسط تعزيه‌خوان ها و مدّاحان كومش و مناطق مركزي ايران به اجرا در مي‌آمد به لحاظ بار اعتقادي و مذهبي مورد توجه مردم منطقه قرار گرفت. اين احتمال قابل طرح است كه برخي منظومه‌هاي موسيقيايي مازندران هم چون نجما، حيدربك و صنمبر تحت تاثير موسيقي مذهبي شكل يافته و بسياي از ترانه‌ها در چهارگاه و سه‌گاه نيز از همين موسيقي متأثر شده.

دسته ها : مازندران
چهارشنبه 1390/10/7 1:5 بعد از ظهر

محوطه تاريخي چالوس
در شهر قائم شهر واقع است و آثار تمدن دوره هاي مختلف در آن ديده مي شود.

تپه باستاني سرخ رود
در2 كيلو متري شرق حسن كيف كلاردشت واقع است و آثار دوره هزاره دوم ق.م و دوره اسلامي ديده مي شود.

گنجينه كلاردشت
در20 كيلومتري بابل واقع است آثار به دست آمده به هزاره اول ق.م مي رسد.

تپه طالقاني
در جنوب قائمشهر قرار دارد و آثار به دست آمده به هزاره اول ق.م و دوره هاي تاريخي و اسلامي بر مي گردد.

تپه كلار دشت
در گنج تپه كلاردشت آثاري از هزاره دوم تا اوايل هزاره اول به دست آمده است.

تپه ابوالحسن كلا
در جنوب بخش سرخ رود روستا برز رو محله محمود آباد  آثاري از قرون 4 تا 5 ه.ق يافت شده است.

تپه گردكوه جمنان
در اين منطقه تعداد زيادي غار از دوران حجر و تپه هاي باستاني مربوط به هزاره دوم و اول كشف شده است

دسته ها : مازندران
چهارشنبه 1390/10/7 1:5 بعد از ظهر

آبشار ايج يا ده قلو
اين آبشار از ذوب برف هاي دائمي كوه خشم چال ارتفاعات اشكورعاليا سر چشمه مي گيرد و پس از طي مسافتي در بالا دست روستاي ايج، از فراز سنگي، روي سنگي ديگر فرو مي ريزد سپس به صورت آبشارهايي متعدد به عمق دره سرازير مي شود.

دسته ها : مازندران
سه شنبه 1390/10/6 10:56 بعد از ظهر

- نوار باريك و كم پهناي رامسر ـ علم ده و گلوگاه ـ كردكوي كه به علت نزديكي ارتفاعات جنگلي به دريا، داراي شيب نسبتا تند و فضاي بسيار محدود دشتي است. پهناي محدوده هاي فوق بين 3 تا 5 كيلومتر و درازاي مسير آنها بيش از 150 كيلومتر است.

2- جلگه وسيع و طولاني آمل ـ بابل و ساري ـ بهشهر كه در مصب رودخانه هاي هراز، بابل، تجن و نكا تشكيل شده و داراي پهنايي بين 20 تا 50 كيلومتر و درازاي بيش از 120 كيلومتر است. اقليم جلگه هاي مازندران معتدل گرمسيري است و از غرب به  شرق  دماي آن افزوده مي شود و به همان نسبت نيز ميزان بارندگي از غرب به شرق كاهش مي يابد و درنتيجه از رطوبت هوا نيز كاسته مي شود.
 
3- جلگه هاي نواحي شرقي كه در اين نواحي با كاهش جنگل و پوشش گياهي روبه رو هستيم. جلگه هاي مذكور محل استقرار روستاها و شهرهاي مهم استان مازندران است كه عمده صنايع و مراكز اقتصادي و خدماتي را نيز در خود جاي داده اند.

دسته ها : مازندران
سه شنبه 1390/10/6 10:56 بعد از ظهر

محور رامسر – علم ده
 اين بخش از نوار باريك ساحلي كه 120 كيلومتر طول و 2500 كيلومتر وسعت دارد، به لحاظ نحوه توپوگرافي، پوشش گياهي ، هم جواري اش با كوه هاي جنگلي، استقرار در جلگه و سهولت دسترسي به آن ، يكي از زيباترين سواحل منطقه خزر محسوب مي شود.
پهناي اين نوار ساحلي از 3 كيلومتر در رامسر تا 30 كيلومتر در تنكابن و 5 تا 10 كيلومتر در نوشهر و چالوس گسترده است و به علت نزديكي به تهران مورد توجه گردشگران است.

دسته ها : مازندران
سه شنبه 1390/10/6 10:54 بعد از ظهر
X