معرفی وبلاگ
رویایی ترین کشور جهان به نظر من ایران می باشد که هر خارجی رویای امدن به ایران را دارد............ نویسنده وبلاگ : میلاد اکاتی
صفحه ها
دسته
گالري اختصاصي ايران رويايي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2508023
تعداد نوشته ها : 785
تعداد نظرات : 32
خرگوش

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

منطقه حفاظت شده هرمود لار : اين منطقه كه در شرق لارستان و در مركز مشترك استان فارس و هرمزگان قرار گرفته در حدود 151284 هكتار وسعت دارد .

منطقه شكار ممنوع توت سياه : منطقه توت سياه كه از مناطق تحت حفاظت محيط زيست استان است در انتهاي منطقه بوانات واقع شده و وسعتي نزديك به 20 هكتار دارد . اين محل زيستگاه گونه‌ هاي مختلف گياهي و جانوري است، اما متاسفانه در حال حاضر از قابليت ‌ها و امكانات گردشگاهي و پژوهشي اين شكارگاه استفاده چنداني نمي ‌شود .
 
منطقه شكار ممنوع بصيران : اين منطقه در چهار كيلومتري جنوب آباده قرار دارد و منطقه اي گسترده است كه به خاطر گونه هاي نادر گياهي و جانوري مورد حفاظت قرار گرفته است. اين منطقه يكي از ارزشمندترين زيستگاه هاي حيات وحش كشور و استان است.
 

دسته ها : فارس
چهارشنبه 1390/9/2 7:8 بعد از ظهر

موزه سنگ هاي تاريخي هفت تنان : شيراز مركز استان فارس به داشتن مصفاترين باغ هاي پر گل و ريحان شهرت جهاني دارد . اين شهرت برگرفته از تاريخ و ادبيات كهن ايران و مديون شاعران بلند پايه شيراز همچون حافظ و سعدي است . بي ترديد بخش مهمي از ديدني هاي شيراز ، ميراث پايتختي آن در زمان حكومت زنديه است .

دسته ها : فارس
چهارشنبه 1390/9/2 7:1 بعد از ظهر

آب انبار آقا : اين بنا در كنار ضلع جنوب شرقي بقعه" ميرعلي بن حسين" در محله " پيرغيب" شهرستان لار واقع است . از تاريخ ساخت بنا اطلاع دقيقي در دست نيست اما براساس كتيبه موجود ، در دوره قاجاريه تعميراتي در آن صورت گرفته است . آب انبارهاي اوز : اين بناها در بخش اوز ، در 30 كيلومتري غرب شهرستان لار واقع ، و ظاهراً از آثار دوره صفويه است كه در دوره اخير تعمير شده است . آب انبار بام بلند : اين بنا به فاصله كوتاهي از چهار بركه " بگال" در 45 كيلومتري شهر لار واقع شده و به احتمال زياد به دوره صفويه تعلق دارد . انبار حاجي آقاجاني : اين بنا مجاورمجموعه بازار تاريخي شيراز واقع شده و ظاهراً به همراه تيمچه (محل داد و ستد ) حاجي آقاجاني- واقع در سمت شرقي اردو بازار- توسط"حاجي آقاجان" در دوره قاجار ساخته شده است . آب انبار دهان شير : اين آب انبار از بناهاي قديمي و زيباي لار است كه در شرق ورودي بازار قرار دارد . اين بنا به دوره صفويه تعلق دارد . آب انبار سبزكوه : اين بنا در دهكده بنارويه از توابع شهرستان لار، واقع شده و فاقد كتيبه و مدرك تاريخي مبني بر زمان ساخت آن است . آب انبارهاي سيد جعفر : در محله" دُم گاله" شهرلار، دو آب انبار به فاصله كمي از يكديگر قرار گرفته كه به آب انبارهاي سيد جعفر شهرت دارند و ساخت آنها احتمالاً به دوره صفويه باز مي گردد . آب انبار شاه عباسي : اين بنا مجاور روستاي بنارويه از توبع شهرستان لار، واقع شده و به دليل نزديك بودن با كاروانسراي شاه عباسي ، اهالي محل آن را آب انبار شاه عباسي مي نامند . آب انبارهاي گراش : در خارج شهر گراش و مجاور گورستان قديمي در محله نوگراش لار، محوطه وسيعي وجود دارد كه در آن هفت آب انبار به فاصله كمي از يكديگر قرار گرفته اند . آب انبار وكيل : اين بنا در ضلع غربي مسجد وكيل شيراز واقع شده و هم زمان با مسجد در حدود سال 1180 ه. ق توسط كريم خان زند ساخته شد .

دسته ها : فارس
چهارشنبه 1390/9/2 6:54 بعد از ظهر

نقش شاپور : نقش شاپور از بقاياي شهري آباد بر جاي مانده است . در خرابه هاي شهر شاپور ، كم و بيش شالوده هاي بعضي عمارات نيز ديده مي شود . خرابه هاي شهر در مكاني به نام «تنگ چوگان» در چند كيلومتري شهر كازرون قرار دارد .

كتيبه هاي كورنگون (كرنگون) : در شمال غربي فهليان و در جنوب روستاي «سه تلون» در 20 كيلومتري شمال غربي نورآباد ، بر فراز كوه «كرنگون» آثار حجاري شده معروف به نقاره خانه و «سگ مترو» جلب توجه مي كند . قدمت اين آثار تاريخي به قرن سوم پيش از ميلاد مي رسد .
نقش بهرام : درنه كيلومتري شهر نورآباد ، در محوطه اي به نام سراب بهرام ، نقش برجسته اي به طول 85/3 و عرض 60/2 متر وجود دارد كه از جاذبه هاي تاريخي منطقه محسوب مي شود .

سنگ نبشته پهلوي تنگ براقي : در شمال غربي پاسارگاد در تنگ براقي ، سنگ نبشته اي به ابعاد 40/1 × 1 متر مشتمل بر 16 سطر كه هر سطر 90 سانتي متر طول دارد ، قرار گرفته است.

نقش رجب : در شمال تخت جمشيد، نقش هايي از اردشير بابكان و شاپور اول در پس رفتگي كوهستان حجاري شده كه به «نقش رجب» معروف است .

تخت گوهر يا تخت رستم : در نزديكي نقش رجب و پايين آرامگاه كوروش، تخت سنگ هاي منظمي به صورت ناتمام وجود دارند كه به تخت رستم معروف اند .

نقوش برجسته عهد عيلام : در كوهستان سروان بر فراز تپه اي كه در دامنه كوهستان و بر بالاي رودخانه واقع شده است ، (نزديك به روستاي سه تلو) نقوشي از دوران عيلاميان وجود دارد كه هر چند بسياري از آن محو شده اما هنوز بخشي از آن نقوش بر جاي مانده است .

نقش برجسته سراب بهرام : نرسيده به نورآباد ، پايين كوه در محوطه باصفايي كه "سراب بهرام" خوانده مي شود ، نقش برجسته اي به درازاي 85/3 متر و بلندي 90/2 متر حجاري شده است . در اين نقش بهرام دوم در وسط نشسته و در هر سمت او دو نفر از بزرگان ساساني به حال احترام ايستاده و انگشت سبابه را به نشانه احترام رو به بالا نگه داشته اند .

نقش برجسته بهرام دوم : يكي ديگر از مهم ترين آثار تاريخي ساساني ، نقش برجسته بهرام دوم پنجمين شهريار ساساني است كه در 30 كيلومتري غرب جره و در جنوب كازرون واقع است . اين نقش نشان دهنده پيكار بهرام دوم با دو سر شير است و پشت سر وي خانواده بهرام و كرتير(موبد موبدان) ايستاده اند

دسته ها : فارس
چهارشنبه 1390/9/2 6:51 بعد از ظهر

پل آب رساني تنگ دالون : اين پل در مسيرلار- بندرعباس و در حدود 115 كيلومتري لار در" تنگ دالون" واقع شده و وظيفه انتقال آب را از يك كناره دره به كناره ديگر آن بر عهده داشت. طول پل حدود 90 متر و عرض رويه آن 10/1 متر است .

پل ايزدخواست : اين پل نزديك روستاي ايزدخواست و مجاور كاروانسرايي در مسير كاروان رو شيراز- اصفهان ، در دوره صفوي ساخته شد . اين پل 50/67 متر طول - با احتساب جان پناه ها – 50/4 متر عرض و حداكثر سه متر ارتفاع دارد.

پل پاسارگاد : بقاياي اين پل در جريان حفاري هاي باستان شناسي، در محدوده كاخ ها و باغ هاي پاسارگاد كشف و شناسايي شد . پل پاسارگاد 16 متر طول دارد كه تقريباً برابر با پهناي بستر رودخانه (65/15 متر) است.

پل خان مرودشت : اين پل نزديك مرودشت و در مسير شيراز- اصفهان روي رودخانه كر بنا شده و از آثار دوره صفويه است كه بين سال 1021 تا 1043 هـ. ق توسط " امامقلي خان" حكمران فارس ساخته شده است.

پل دارابگرد : بقاياي پل در12 كيلومتري داراب و كنار دروازه شهر قديمي دارابگرد واقع شده و از آثار دوره ساساني است . اين پل ، ارتباط شهر دارابگرد را با نقاط ديگر از روي خندق دور شهر فراهم مي ساخت.

پل رودخانه خشك شيراز : اين پل در داخل شهر شيراز و نزديك دروازه اصفهان واقع شده و ظاهراً از ساخته هاي كريم خان زند است كه بعدها تعمير و بازسازي شده است . اين پل به نام پل "علي ابن حمزه" نيز مشهور است.

پل شهر قديمي استخر : بقاياي اين پل در شمال شرق و خارج از حصار و دروازه شهر قديمي استخر- واقع در جلگه مرودشت – و بر بستر رود پلوار واقع شده و ظاهراً از آثار دوره ساساني است.

دسته ها : فارس
چهارشنبه 1390/9/2 6:50 بعد از ظهر

كاروانسراي احمدي : كاروانسراي احمدي در كنار بازار وكيل ، متشكل از قسمت اندروني و بيروني با تعداد زيادي حجره در دو طبقه و ايوان هايي با ستون هاي يكپارچه سنگي، تزئينات كاشي كاري، صحني با حوض مدور و خوش نقش ، درهاي چوبي و قديمي و يك سنگاب (ظرفي بزرگ كه از سنگ سازند و در حياط مساجد و تكايا جاي دهند و در آن آب ريزند تا تشنگان از آب آن بنوشند) قديمي است .

كاروانسراي روغني : اين كاروانسرا در كنار راسته اصلي بازار وكيل قرار دارد و از طريق دالاني با آن مرتبط است . اين بنا داراي صحن در ميانه و حجره هايي در اطراف آن، ازاره ( آن قسمت از ديوار اتاق و يا ايوان كه از كف طاقچه تا روي زمين بود) سنگي حجاري شده و تزئينات كاشي كاري است.

كاروانسراي سروي : كاروانسراي سروي در مركز ني ريز قرار دارد و در قديم كاروان هاي تجاري استان هاي كرمان، يزد، بندرعباس و فارس، در اين كاروانسرا استراحت مي كردند .

كاروانسراي فيل : اين بنا بين بازار شمشيرگرها و تركش دوزها، در سمت غربي بازار وكيل قرار دارد و ورودي آن از طريق بازار شمشيرگرها است .

كاروانسراي گمرك : اين بنا بعد از كاروانسراي احمدي در بازار وكيل واقع شده و كاركرد اصلي آن در ارتباط با گمرك بود .

كاروانسراي ني ريز : اين كاروانسرا در مركز شهر ني ريز قرار دارد . در گذشته كاروان هاي تجاري استان هاي كرمان، يزد، بندرعباس و فارس كه از اين مسير عبور مي كردند، در اين كاروانسرا كه به عنوان يك مركز مهم تجاري مطرح بود، استراحت مي كردند .

كاروانسراهاي عهد ساساني فيروزآباد : بناهايي كه معروف به كاروانسراهاي عهد ساساني هستند، در سه كيلومتري جنوب آتشكده ساساني در فيروزآباد واقع شده اند . اين كاروانسراها ، نمونه واقعي جايگاه سكونت انسان را در مشرق زمين نشان مي دهد

كاروانسراى قوام آباد : در كنار مقبره كوروش ، در دوره صفوى كاروانسراى سنگى احداث مى شود كه براى استراحت بازرگانان و تجار از آن استفاده مى شده است . اين كاروانسرا امروزه به قوام آباد شهرت دارد .

كاروانسراي ايزدخواست : كاروانسراي ايزدخواست در شمال شرقي رودخانه اي به همين نام بنا شده است و مي گويند يكي از 999 كاروانسرايي است كه شاه عباس صفوي در دوران تبعيدش بنا كرده است .

كاروانسراي ميان‌كتل : در 35 كيلومتري شهرستان كازرون و در منطقه دشت ‌برم پس از ورود به روستايي با همين نام و حركت به سوي كتل‌پيرزن با طي مسافتي حدوداً پنج كيلومتر به بقاياي كاروانسرايي زيبا به نام «ميان‌كتل» مي‌رسيم كه در بين مردم به كاروانسراي «شاه‌عباسي» نيز معروف است .

كاروانسراي كنار تخته : كاروانسراي شهر كنار تخته كه يكي از اين سه كاروانسرا است و تا 50 سال پيش از آن استفاده مي شده است 3000 متر مربع وسعت دارد و شامل بازار، حمام، مسجد و آب انبار بوده است كه اكثرا مردم آن را تخريب و تصرف كرده اند.

كاروانسراي خان زنيان : در 50 كيلومتري جاده شيراز به كازرون و بخش ارژن شهر شيراز يك كاروانسراي زيبا و بزرگ از دوران قاجاريه برجاي مانده كه به نام خان زنيان معروف است.

دسته ها : فارس
چهارشنبه 1390/9/2 6:50 بعد از ظهر
X