معرفی وبلاگ
رویایی ترین کشور جهان به نظر من ایران می باشد که هر خارجی رویای امدن به ایران را دارد............ نویسنده وبلاگ : میلاد اکاتی
صفحه ها
دسته
گالري اختصاصي ايران رويايي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2501258
تعداد نوشته ها : 785
تعداد نظرات : 32
خرگوش

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان


زندگي نامه:
سيد خليل عالي نژاد در سال 1336.ش و در كرمانشاه متولد شد. پدرش مرحوم سيد شاهمراد عالي نژاد، نوازنده تنبور بود.
سيد خليل مشق تنبور را باسيد نادر طاهري آغاز كرد و پس از 2 سال نزد سيد امرالّه شاه ابراهيمي رفت. همچنين از درويش امير حياتي نيز بهره برد و بعدها به محضر استاد عابدين خادمي راه يافت؛ در اين دوره و به صورت همزمان سرپرستي گروه تنبورنوازان صحنه را نيز بر عهده گرفت. وي در اواخر دهه پنجاه در رشته موسيقي از دانشگاه هنر فارغ التحصيل شد.
در اوايل دهه 60 گروه تنبور شمس به سرپرستي كيخسرو پورناظري تشكيل شد و عالي نژاد به جمع اين گروه پيوست. حاصل همكاري با گروه تنبور شمس، تكنوازي و جواب آواز ماندگار سيد خليل در كاست صداي سخن عشق بود كه با صداي شهرام ناظري انتشار يافت.
در اواسط دهه 60 سيد خليل خود گروه بابا طاهر را تشكيل داد و اعضاي گروه باباطاهر كاستي بيرون دادند به نام زمزمه قلندري. اواخر همين دهه سيدخليل به وصيت مرحوم عبادي براي شركت در مراسم خاكسپاري او به تهران رفت و ديگر هيچ گاه به ديار خود باز نگشت.
عالي نژاد پس از چند سال ماندگاري در تهران سرانجام ترك وطن كرد و به سوئد مهاجرت كرد. علت اين مهاجرت هنوز دقيقا مشخص نيست، اما سرانجام آن قتل فجبع سيد خليل بود.
در 27 آبان 1380 در شهر گوتنبرگ سوئد، سيد خليل به دست افراد ناشناس به قتل رسيد و خانه وجسم بي جانش به آتش كشيده شد.

زمينه هاي فعاليت:
بدون شك موسيقي زمينه اصلي فعاليت هاي عالي نژاد بود. هرچند بيشترين شهرت وي در موسيقي به دليل نوازندگي تنبور بود اما فعاليتش در هنر تنها به اين مسئله ختم نمي شد. سيد خليل صداي گرمي داشت و آواز را از مكتب مرحوم استاد ميرزا حسين خادمي آموخته بود، همچنين از مرحوم نادر نادري دف آموخت و از كيخسرو پور ناظري تار.

وي همچنين علاوه بر نوازندگي تنبور به ساخت تنبور نيز پرداخته است و تنبورهاي او با مهر شيدا و قلندر موجود است.
ترجمه و تفسير برخي متون مذهبي (مربوط به مذهب اهل حق) ديگر فعاليت وي بود كه سبب شد برهي او را در حد يك مصلح ديني بدانند. همچنين وي براي مدتي در حدود 10 سال به تحقيق درباره نجوم و گاه شماري كردي پرداخت كه نتيجه آن ارائه تقويم كردي گرمسيري سلطاني گرديد كه پس از تاييد آن توسط مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران، اين تقويم هر ساله در تعداد محدودي به چاپ مي رسد. ارائه اين تقويم باعث شد تا بسياري از مشكلات جامعه اهل حق (يارسان) به خصوص در ارتباط با زمان فريضه روزه برطرف گردد.

كتاب ها:
تنبور از دير باز تاكنون كه رساله پايان نامه عالي نژاد جهت دريافت درجه كارشناسي از دانشكده موسيقي دانشگاه هنر تهران بود.
ترجمه و تفسير دقيق كلامهايي همچون بخشي از كلام حضرت شيخ امير و كلام حضرت تيمور بانياران و مقابله نسخ و ترجمه كلام حضرت خان الماس

كاست ها:
از وي مجموعه‌هاي زيادي همانند آئين مستان و ثناي علي باقي مانده است.


پنج شنبه 1390/8/19 2:3 بعد از ظهر
X