معرفی وبلاگ
رویایی ترین کشور جهان به نظر من ایران می باشد که هر خارجی رویای امدن به ایران را دارد............ نویسنده وبلاگ : میلاد اکاتی
صفحه ها
دسته
گالري اختصاصي ايران رويايي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2492173
تعداد نوشته ها : 785
تعداد نظرات : 32
خرگوش

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

دهه محرم

جوش زدن عَـلَم ؛ يعني علم را مي چرخانند ؛ لنگرهايي كه علم موقع حركت به سوي كسي پيدا مي كند نشانه ي برآورده شدن حاجت آن شخص است

قفل زني ؛ يعني آويختن قفل از پوست بدن

ذغال مالي بر صورت به منظور نشان دادن پريشان حالي

 

 شب چله

شب چله طولاني ترين شب سال محسوب مي شود و مراسم آن اغلب نوعي شب نشيني فاميلي و دوستانه است. در اين شب نشيني انواع خوراكي هاي زمستاني يعني خشكبار و شيريني خورده مي شود. خوردن ميوه هاي بهاره و تابستاني كه به ترفندهاي مختلف تا اولين شب زمستان نگهداري شده اند، به نوعي اصرار بر وجود بهار و تابستان گرم و پر بركت است. پختن برنج سفيد نيز در شب چله ي بزرگ يا يلدا نوعي جادوي سفيد براي سفيد روزي و نيكبختي در زمستان سياه و سرد به شمار مي رود. بيشترين مراسم زمستاني به چله كوچك مربوط مي شود كه سخت ترين و سردترين روزهاي زمستان را در بر مي گيرد. در بيشتر روستاها و گاه مناطق شهري آذربايجان شرقي، آيين هاي مشتركي در اين خصوص وجود دارد. بر افروختن آتش بر پشت بام ها و گاه تيراندازي يا سر و صدا كردن ، معمول ترين و رايج ترين آداب مربوط به چله كوچك است. گمان بر اين است كه با افروختن آتش و سر و صدا، پيرزن سرما يا «قاري نَـنـَه» ترسيده و فرار مي كند.

 

چهارشنبه سوري

صبح آخرين چهارشنبه سوري مردم بر سر آب رفته و از روي آن مي پرند و مي خوانند:

آتيل ماتيل چرشنبه( عاطل و باطل شود چهارشنبه)

بختيم آچيل چرشنبه(بختم بازشود چهارشنبه )

خوردن هفت دانه ي روغني، شيريني يا غله نيز از مراسم رايج مربوط به چهارشنبه سوري در آذربايجان شرقي است. درست كردن هفت نوع خوراكي شيرين ( هفت لون) در اين روز معمول است. در بعضي نقاط، شيريني گلابيه، گردو، بادام، پسته، ميوه، سيب، پرتقال و نخود و كشمش ، تركيب هفت لون را تشكيل مي دهند.

جمعه 1390/9/4 1:44 صبح


دره هاي كوهستان سهند :
در دامنه هاي كوهستان سهند، زيباترين دره هاي آبرفتي همراه با روستاها، باغ ها و كشتزارها، جلوه هايي شگفت پديد آورده است. از مهمترين دره هاي سهند مي توان به دره بايندر، شاه يوردي، قيرخ بولاغ و ممد دره سي اشاره كرد كه به ترتيب در دامنه هاي غربي، شرقي، جنوبي و شمالي سهند واقع شده است. تمامي اين دره ها مرتعي اند و محل سكونت هفت طايفه بزرگ از عشاير سهند هستند و مردم اغلب از زيبايي هاي خاص و بي بديل اين دره ها و گردشگاههاي تابستانه بهره مند مي شوند.

جمعه 1390/9/4 1:43 صبح

دره پيغام : دره وسيعي است كه از شمال تا جنوب كليبر گسترده شده و معبر رودخانه پيغام است. قلعه تاريخي پيغام در كناره اين دره قرار دارد. دره پيغام در تابستان مورد توجه و استفاده فراوان است. دسترسي مناسب، سبزينگي كشتزارها وگستردگي مراتع و وجود درختان ميوه از ويژگي هاي برجسته اين دره زيبا و باصفا است

جمعه 1390/9/4 1:42 صبح

بزغوش : كوهستان بزغوش در جنوب كوهستان سبلان و شمال غربي شهرستان ميانه قرار گرفته است. اين كوهستان از نوع كوه هاي سنگي و صخره اي است و بلندترين قله آن 3304 متر ارتفاع دارد كه در شمال دهستان ترچايي واقع شده است. اين كوهستان در حوالي شهرستان ميانه، بامراتع سرسبز و خرم پوشيده شده و محل ييلاق عشاير خداوردي لو و حسين لو است. مراتع مهم آن اوچ تپه، سامساخلو و خان تختي است.

كمتال : كوهستان كمتال از مهمترين و جالبترين كوه هاي ارسباران است. اين كوه3100 متر ارتفاع دارد و از نوع كوه هاي سنگي است. تندي دامنه ها و صعب العبور بودن آن،  كوهستان را از هر نوع هجوم مصون نگه داشته و از مظاهر تمدن جديد نيز محروم كرده است.

كيامكي : در شمال غرب استان، بلندترين كوه منطقه جلفا، به ارتفاع 3347 متر به نام كيامكي قد برافراشته كه به علت آب و هواي مساعد كوهستاني، برف و باران كافي و مراتع و چمنزارهاي سرسبز، روستاها و آباديهاي متعددي را در دامنه ها و دره هاي خود جاي داده است

ميشو :
كوه ميشو در شمال درياچه اروميه است و جلگه مرند را از جلگه شبستر و درياچه اروميه جدا مي كند. شهرستان مرند در دامنه شمالي و شهرستان شبستر در جبهه جنوبي اين كوهستان قرار دارد. حداكثر ارتفاع ميشوداغ 2855 متر است، قله هاي معروف آن فلك داغي، علي علمدار، كوسه بابا و اوزون بئل هستند. امتداد كوه هاي جنوبي مرند و كوهستان ميشو به رشته كوه موروداغ مرتبط مي شود.


سلطان داغي : اين كوه در شمال غربي كوهستان سهند، نزديك شهر اسكو قراردارد، با ارتفاعي حدود 3410 متر، سومين قله سهند محسوب مي شود. در قله آن زيارتگاهي به نام سلطان حسام الدين وجود دارد. در كوه سلطان داغي آثار يخچالي متعددي وجود داشته، ليكن به علت فعاليتهاي آتشفشاني سهند بسياري از آثار يخچالي پوشيده از مواد گلدازه اي شده يا در اثر آبهاي جاري از بين رفته است.

سلطان سنجر : كوه سلطان سنجر كوهي آتشفشان است كه در حدود 15 كيلومتري شرق زنوز واقع شده است و قله اي به ارتفاع 3255 متر دارد. اين كوه بيشتر ايام سال از برف پوشيده است.

جمعه 1390/9/4 1:41 صبح

القنا چاي : رودخانه القنا (القنا چاي) در دهستان حسن آباد (حسنو) شهرستان كليبر، از ارتفاعات قرخلار، بالاي آبادي هاي پارالوجه و آرناليق سرچشمه مي گيرد و رو به شمال جريان دارد و در مسيرش رودخانه هاي كوچكي نيز به آن مي ريزد. رودخانه القنا در 5/1 كيلومتري آبادي آلاجوجه در منطقه اشتوبين در نوار مرزي به رود ارس مي پيوندد.

جمعه 1390/9/4 1:39 صبح

صوفي چاي : صوفي رود (صوفي چاي) از دامنه هاي جنوب غربي كوه سهند و از آب شدن برف هاي دايمي و سنگين كوهستان به ويژه از دره باميدز سرچشمه مي گيرد. اين رودخانه با جريان شمالي و جنوبي، تمامي مزارع و باغ هاي اراضي شهرستان مراغه را سيراب مي كند و از جنوب آن وارد منطقه بناب مي شود

جمعه 1390/9/4 1:38 صبح
X