معرفی وبلاگ
رویایی ترین کشور جهان به نظر من ایران می باشد که هر خارجی رویای امدن به ایران را دارد............ نویسنده وبلاگ : میلاد اکاتی
صفحه ها
دسته
گالري اختصاصي ايران رويايي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 2500175
تعداد نوشته ها : 785
تعداد نظرات : 32
خرگوش

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان



نام مكان تاريخي برج آسياب مير
آدرس شهرستان خاتم، شهر هرات
توضيحات اين آسياب متعلق به شخصي به نام مير محمد رضا بوده است كه به وسيله آب چشمه رئيسي چرخانده مي شده است و با وجود اينكه چند آسياب ديگر هم در هرات وجود داشته است اين آسياب بزرگترين و عمومي ترين آسياب بوده است و هنوز بقاياي برج آن وجود دارد كه در حال تخريب مي باشد.

 

نام مكان تاريخي قلعه ملكي
آدرس شهرستان خاتم
توضيحات قلعه ملكي در حدود 200 سال پيش احداث گرديده كه خيلي ها معتقدند توسط فرج ا... خان شهر بابكي كه عمده مالك هرات و شهر بابك بوده احداث گرديده است. زير بناي اين قلعه حدود 000/15 متر مربع مي باشد كه ساختمانهاي داخل آن سالم و قابل استفاده مي باشد. اين قلعه در فاصله 200 متري فرمانداري شهرستان خاتم قرار گرفته است.

 

نام مكان تاريخي قلعه مروست
آدرس شهرستان خاتم، شهر مروست
توضيحات قلعه اي كه بر روي ظاهراً تپه اي به ارتفاع بيش از 4 متر ساخته شده است و به نظر ميرسد كه قبلاً دو طبقه بوده كه طبقه زيرين آن تخريب شده باشد. قدمت آن به بيش از 800 سال قبل ميرسد و در وسط شهر مروست قرار گرفته و در قديم اطراف آن خندق نيز بوده است و در تاريخ 8/10/1378 به شماره 2545 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

 

دسته ها : استان یزد
شنبه 1390/8/21 6:33 بعد از ظهر



نام مكان تاريخي بقعه شاه خليل تفت
آدرس تفت، ميدان شاه ولي
توضيحات بناي بقعه يا خانقاه شيخ خليل ا... ثاني از نوادگان شاه نعمت ا... ولي جزئي از مجموعه وسيعي بود كه به عنوان خانقاه شاه نعمت ا... ولي ايجاد شده است. گنبد آجري بر فراز بقعه مربع شكل و سنگ مرمرهاي خوش تراش و ظريف مربوط به 9  قبر در زير گنبد با كتيبه هاي مختلف داراي نقشهاي گل و بوته حجاري شده از آثار جالب اين بقعه مي باشد.





نام مكان تاريخي مسجد شاه ولي نعمت
آدرس تفت، ميدان شاه ولي
توضيحات اين مسجد در قرن هشتم هجري بنا شده است. در اين مسجد بزرگ آثار جالب توجهي به چشم مي خورد. مانند سنگ مرمر محراب به اندازه 64* 125 سانتي متر با نقش قنديل و كنده كاري هاي گل و بوته و واژه هاي مقدس، در ورودي چوبي مشبك بسيار ظريف كه لفظ (محمد) چند بار در حلقه هايي به صورت زيبا بر آن كنده كاري شده و در اطراف آن كتيبه اي از كاشي معرق نام دوازده امام به خط نسخ بر روي آن نصب شده است و يك شبكه گچ بري بسيار خوش طرح براي نور گيري كه در حاشيه اش تاريخ 1339 ديده مي شود.





نام مكان تاريخي خانقاه شيخ علي بليمان
آدرس شهرستان تفت، روستاي بيداخويد
توضيحات اين خانقاه كه در بيداخويد يزد واقع شده مشتمل بر بقعه، خانقاه و مسجد است. بر فراز اين اثر ارزشمند گنبدي قرار دارد و در درون سه قبر ديده مي شود كه يكي از آنها متعلق به عارف نامدار شيخ علي بليمان است. بناي خانقاه تقريباً با همان طرح و اسلوب قديم پا بر جا مانده و مناسب كتيبه ها و آثار تاريخي حائز اهميت مي باشد.





نام مكان تاريخي قدمگاه
آدرس تفت
توضيحات اين بنا در سال 512 هجري قمري به فرمان گرشاسب بن علي بن فرامرز، يكي از امراي ديلمي ساخته شده است. اصل بنا چهار ضلعي و هر ضلع آن از داخل 8 متر است. در ارتفاع 3 متري بنا به هشت ضلعي مبدل شده است. سنگ تاريخ محراب از جنس مرمر و به ابعاد 60*160 متر با دو حاشيه و يك متن به خط كوفي مي باشد.





نام مكان تاريخي گنبد شيخ جنيد
آدرس شهرستان تفت، روستاي توران پشت
توضيحات اين بنا در روستاي توران پشت از توابع شهرستان تفت واقع شده است. گنبدي كه ديده مي شود داراي برجي هشت ضلعي و سنگي است كه از سنگهاي ساده نما سازي شده است و از لحاظ شيوه و سبك معماري عهد سلجوقي نمونه قابل ملاحظه به شمار مي رود. در بالاي محراب آن كتيبه اي آجري به خط كوفي موجود بوده كه در سال 1315 به موزه ايران باستان منتقل شده است.     
بر اساس مضمون اين كتيبه اين محل آرامگاه ابن ابي طاهر بوده و به دستور فرزندش در سال 543 هجري قمري ساخته شده است.





نام مكان تاريخي قلعه توران پشت
آدرس شهرستان تفت، روستاي تواران پشت
توضيحات قلعه توران پشت بر روى صفه اى در دامنه كوه رو به سوى دشت با وسعت زياد كفه طاقستان را تحت تسلط خود دارد و كيفيتى اساطيرى را به ذهن متبادر مى سازد. اين ويژگى باعث شده كه بتواند خطر هجوم غارتگران و متجاوزان را كه بيشتر از سمت كفه و منطقه فارس، روستا را تهديد مى كرده خنثى و بدين وسيله دورى فاصله از مركز و شهرهاى بزرگ را جبران كند.
اين قلعه از نظر كاربرد سنگ در بناى آن منحصر به فرد است. در اين قلعه تعداد زيادى حجره وجود دارد و هر خانواده روستا حجره اى در اختيار داشته اند و مواد غذايى مانند حبوبات، خشكبار، آرد و... را به گونه اى طبقه بندى شده، در محلهاى مخصوصى كه به اين منظور در حجره ها در نظر گرفته شده اند انبار مى كردند و از اين رو يك قلعه حفاظتى ـ زيستى بشمار مى آمده است. ويژگى ديگر اين قلعه در سنگى قلعه كه در اندازه ۱‎/۷ *۱ متر از نوع سنگهاى رسوبى همان تپه است مى باشد. اين در تا چندى پيش به زيبايى بر لولاى يك تكه سنگى خود مى چرخيد و باعث حفاظت قلعه از ورود بيگانگان ميشد.





نام مكان تاريخي قلعه پهلوان بادي تفت
آدرس شهرستان تفت، دره گاوون
توضيحات در جنوب غربي شهر تفت در راه دره گاوون دو اثر قديمي بر فراز كوهي به نام ميلك ديده مي شود. بر نوك اين كوه يك قلعه قديمي ساخته شده از آجر با مسيري صعب العبور قرار گرفته است. در داخل اين قلعه شكل آسيابي به نام آسياب پهلوان بادي معروف است.
دسته ها : استان یزد
شنبه 1390/8/21 6:32 بعد از ظهر



نام مكان تاريخي مسجد جامع اردكان
آدرس اردكان
توضيحات اين مسجد كنار بازار در محله قديمي شهر واقع و از قرن دهم هجري بر جاي مانده است. اين مسجد يك در چوبي كوچك دارد و يكي از زيلوهاي قديمي آن تاريخ 1038 هجري قمري را نشان مي دهد.





نام مكان تاريخي حمام سعيدا
آدرس اردكان
توضيحات حمام موجود در سال 1034 هجري قمري توسط حاج محمد سعيدا بنا نهاده شده است. بر سر در ورودي حمام يك كاشي 35*60 با رنگ لاجوردي نصب گرديده است كه در متن آن دو طاووس و چهار سرو و دو  بلبل ديده مي شود.





نام مكان تاريخي مسجد زير ده
آدرس اردكان
توضيحات اين مسجد كوچك ظاهراً در اوايل قرن دهم هجري در محله زير ده بنا شده است. اين مسجد قديمي ترين مسجد اردكان است. از اين مسجد سنگ وقف نامه اي به تاريخ 1218 هجري قمري و چند قنديل متعلق به سالهاي 1037 و 1057 هجري قمري به يادگار مانده است.





نام مكان تاريخي چكچكو يا پير سبز
آدرس شهرستان اردكان، كيلومتر 48 يزد طبس
توضيحات محلي است در ميان كوههاي اردكان و انجيره در جاده طبس در 48 كيلومتري يزد. چون مقدار كمي آب از شكاف كوههاي صخره اي پوشيده از سبزه در حال ريزش است به چك چك معروف شده است. زرتشتيان اين محل را پير سبز خوانند. از روز سوم تا دهم تير ماه براي انجام مراسم ديني و مذهبي و نذورات، زرتشتيان از ايران و جهان در اين مكان گرد هم آمده و به صورت شبانه روزي اقامت مي كنند. در اين محل ساختمان ها و آب انبارهايي ساخته شده كه قديمي ترين آنها مربوط به عصر ناصر الدين شاه قاجار مي باشد.





نام مكان تاريخي پير هريشت
آدرس شهرستان اردكان
توضيحات هريشت در 15 كيلومتري اردكان و بر دامنه كوههاي كم ارتفاع و پست، خشك و بدون پوشش گياهي (به علت كمي نزولات جوي در اين منطقه) واقع شده است. بنا به توصيف فرهنگ بهدينان، زرتشتيان معتقدند كه محل غايب شدن يكي از كنيزهاي بانو يزدگرد ساساني بوده است. هر ساله روز 18 نوروز زرتشتيان در اين محل بيتوته كرده به زيارت و جشن و پايكوبي مي پردازند. در اين محل چند دستگاه ساختمان مسكوني و سه آب انبار ساخته شده است. بناي زيارتگاه منحصر به يك اتاق و پستو است. در قسمت پستو سنگ كوهي مشهود است كه محل غيبت شمرده مي شود و در اين مكان همواره آتش روشن است.





نام مكان تاريخي نارسون
آدرس شهرستان اردكان، جاده قديم يزد مشهد
توضيحات در جاده قديم يزد به مشهد، در يكي از دره هاي جنوب شرقي كوههاي ميان يزد و خرانق زيارتگاهي ديده ميشود كه نامش را پير نارسون يا نارسونه ناميده اند. اين محل مورد احترام پيروان مذهب زرتشتي بوده و از اين رو هر ساله تعداد زيادي از آنها به اين محل آمده و به اعمال مذهبي خود ميپردازند. اين مكان بر كنار حوضي ساخته شده و در مجاورت آن يك تالار و صفه بزرگ براي استفاده بازديدكنندگان ديده ميشود. درختان پر طراوت و پر شاخ و برگ در اين محدوده ديده ميشود. ساخت بناي آن را مربوط به عصر مظفر الدين شاه قاجار ميدانند.





نام مكان تاريخي پارس بانو- بونو پرس
آدرس شهرستان اردكان، عقدا، زرجوع
توضيحات اين زيارتگاه در دهكده زرجوع در دره اي به فاصله 24 كيلومتر از جنوب شمس آباد عقدا و بر دامن كوههاي ميل نيزار و لاي چقك واقع شده است. اين زيارتگاه همه ساله از اول تا پنجم تير ماه محل تجمع و زيارت زرتشتيان مي باشد.
اين زيارتگاه به بونو پارس، بانو پارسا و پير بانو معروف است. به نظر خانم مري بوس اين زيارتگاه و چند زيارتگاه ديگر همه از معابد ناهيد ميباشد. سنگ نصب شده در سمت چپ ورودي زيارتگاه قدمت بناي آنرا به عصر صفوي ميرساند.





نام مكان تاريخي مشهد خرانق
آدرس شهرستان اردكان، روستاي خرانق
توضيحات بناي مشهد كه نزديك گورستان روستا واقع شده است. سنگ نبشته اي بر ديوار اين بنا تاريخ 595 هجري را نشان مي دهد و حكايت از عبور حضرت امام رضا (ع) از اين روستا دارد.





نام مكان تاريخي مزار بابا خادم
آدرس شهرستان اردكان، روستاي خرانق
توضيحات مزار بابا خادم با بنايي ساده و گنبد وار در ميان كشتزارهاي خرانق قرار دارد.





نام مكان تاريخي كاروانسراي شاهزاده
آدرس شهرستان اردكان، روستاي خرانق
توضيحات كاروانسراي شاهزاده به فرمان محمد ولي ميرزا فرزند فتحعلي شاه قاجار بر جاي يك كاروان قديمي ساخته شده است.





نام مكان تاريخي مسجد جامع خرانق
آدرس شهرستان اردكان، روستاي خرانق
توضيحات مسجد جامع روستا داراي سنگ قبري به تاريخ 499 هجري قمري است.





نام مكان تاريخي كاروانسراي حاج ابوالقاسم دشتي
آدرس شهرستان اردكان، روستاي عقدا
توضيحات كاروانسراي حاج ابوالقاسم دشتي با بناي آجري و خوش طرح به سبك كاروانسراهاي شاه عباسي در وسط آبادي قرار گرفته است. نام سازنده اين بنا يعني حاج ابوالقاسم دشتي از بازرگانان مشهور دوره صفوي در كتابچه موقوفات يزد آمده است و بر يك لوح سنگي به خط نستعليق در ورودي كاروانسرا نام وي حك شده است. بر سنگ ساختمان اين بنا تاريخ 1269 ديده مي شود.





نام مكان تاريخي رباط خرگوشي
آدرس شهرستان اردكان، كيلومتر 60 روستاي عقدا
توضيحات رباط خرگوشي از بنا هاي دوره شاه عباس صفوي است و نزديك باتلاق گاوخوني بر سر راه قديمي (مالرو) واقع شده است. اين رباط در بيابان خرگوشي به فاصله 60 كيلومتر تا عقدا و 120 كيلومتر تا ندوشن قرار دارد. اين رباط بسيار عالي و بزرگ از سنگ و آجر به ابعاد 80*80 متر ساخته شده است و قسمتهاي زيادي از آن خراب شده است.




دسته ها : استان یزد
شنبه 1390/8/21 6:31 بعد از ظهر




نام مكان تاريخي امامزاده عبدالله بافق
آدرس بافق
توضيحات محلي است كه بسيار مورد احترام محل و اهالي يزد و كرمان است و داراي بقعه اي زيبا و با شكوه و گنبدي عظيم ميباشد. بناي بقعه در سال 224 هجري پايان يافته است. تزئينات داخلي آن از آثار ملاحسن نقاش باشي بافق است. دو تخته آجر پخته نصب شده بر سردر و يك قطعه سنگ ميان آن دو، طاس مسي بزرگ و كنده كاري شده سقاخانه، پوشش بدنه بنا با كاشي هاي مقدس لاجوردي و با حاشيه سياه و سفيد مربوط به قرون هشتم و نهم، سقف مقرنس گنبد و درب بزرگ و سياه رنگ آلت سازي شده از آثار مهم اين بنا ميباشند.





نام مكان تاريخي مسجد جامع بافق
آدرس بافق
توضيحات در سال 1110 هجري قمري، در زمان صفويه بنا شده است و در دوران قاجاريه كاشي كاري پيشاني ايوان و شبستان آن انجام پذيرفته است.



دسته ها : استان یزد
شنبه 1390/8/21 6:30 بعد از ظهر

 

نام مكان تاريخي مسجد جامع ابركوه
آدرس ابركوه
توضيحات اين مسجد كه در حد فاصل شهر قديم و جديد قرار دارد و از آثار دوره مغول بوده و در پايان سلطنت سلطان ابوسعيد بازسازي و مرمت گرديد. از جمله محراب بسيار عالي و گچ بري شده در ايوان شرقي كه به تاريخ 738 هجري است، تعمير شد.





نام مكان تاريخي منار سر در نظاميه
آدرس ابركوه
توضيحات كنار خيابان اصلي شهر دو منار مرتفع بر روي سردر بلند به چشم مي آيد كه مردم آنرا منار و سردر نظام الملك ميخوانند. نقل است در محل مسجد بازار و مدرسه هم وجود داشته است. اغلب شنوندگان و بينندگان تصور ميكنند كه اين بناي مخروبه به نظام الملك وزير مشهور عصر سلجوقي است. ولي نظام الملك ابرقويي كه در قرن ششم مي زيست و پسرش اسماعيل بن نظام الملك ميباشد كه از ادبا و دانشمندان بوده است. سرتاسر جنوب شرقي سردر از كاشي پوشيده بوده است كه كنون از آنها نشاني در دست نيست و سراسر بدنه مناره ها از كاشي فيروزه اي رنگ به خطوط كوفي بنايي شده است. كلمات الله اكبر به صورت پيچ روي مناره ها به چشم ميخورد. اين بنا در قرن هشتم هجري قمري بنا نهاده شده است.





نام مكان تاريخي سيدون علي نقيا
آدرس ابركوه
توضيحات بنايي است چهار ضلعي كه از خشت ساخته شده و در محله بنادان ابركوه واقع شده است. گنبدي آجري و بلند دارد كه متأسفانه ثلث آن از سوي شمال فرو ريخته است. اين بنا قطعاً مقبره بوده است. تاريخ نويسان تاريخ آن را سال 750 هجري مي دانند. هر ضلع اين بنا از داخل 5/8 متر و ضخامت ديوار 25/1 متر و بلندي آن تا زير گنبد به طور تخميني 9 متر مي باشد.





نام مكان تاريخي گنبد عالي (گنبد علي) ابرقو
آدرس ابركوه
توضيحات اين مقبره يادبود يكي از سالم ترين گنبدهاي دوره سلجوقي و از نفايس هنر ايران است كه بر روي تپه اي مشرف به جاده و شهر قرار گرفته است. اين بناي سنگي كه روي سكوي چهار گوشه اي در 2 متري سطح زمين واقع شده، سنگهاي آن به وسيله ملاطي مخلوط و متشكل از گچ، خاكستر، آهك و ماسه روي هم چيده شده اند. از متن كتيبه آجري بالاي گنبد چنين بر مي آيد كه اين گنبد در سال 448 هجري به فرمان فيروزان ساخته شده است. اين گنبد 8 ضلعي با ابعاد 8/6 * 4/5 است.





نام مكان تاريخي يخچال خشتي ابركوه
آدرس ابركوه
توضيحات اين بنا فرمي مخروطي شكل دارد و حدود 12 متر ارتفاع آن ميباشد و قدمت آن به عهد قاجاريه باز ميگردد. داخل اين بنا را به ميزان 6 متر خاك برداري و گود برداري كردند و در ته آن زير آب كوچكي تعبيه ميكردند كه آبهاي زائد، دروني چاهكي هدايت شود. اين يخچال ها مخصوص انبار كردن يخ بوده كه با ترتيب و قاعده خاصي صورت مي گرفته است و تنها راه ورودي يخچال دريچه كوچكي بوده كه پس از وارد كردن يخ به درون آن مقداري گياه خشكيده روي آن مي ريختند و بلافاصله دريچه را مسدود ميكردند.





نام مكان تاريخي خانه آقا زاده
آدرس ابركوه
توضيحات يكي از منازل قديمي شهر ابركوه كه با توجه به خصوصيات اقليمي و آب و هواي خاص مناطق كويري ساخته شده، خانه آقازاده است. مساحت آن 820 متر و زير بناي آن 528 مترمربع ميباشد. قسمت شاخص و قابل توجه اين بنا بادگير دو طبقه آن مي باشد. مصالح كلي به كار رفته در ساخت اين بنا شامل خشت، گل و چوب است. قدمت اين خانه به عهد قاجاريه بر مي گردد. اين ساختمان شامل محوطه اي است كه در چهار طرف آن اتاقهايي ساخته شده است و اتاقهايي كه در قسمت شمال خانه واقع هستند مفصل تر و زيباتر ميباشند.





نام مكان تاريخي گنبد سنگي
آدرس ابركوه
توضيحات اين بنا در قرن هشتم هجري قمري با مصالح سنگ نيم تراش و گچ بنا گرديده است.





نام مكان تاريخي آرامگاه سردار
آدرس ابركوه
توضيحات محل دفن سردار مفخم مي باشد كه در سال 1323 دار فاني را وداع گفته است.
دسته ها : استان یزد
شنبه 1390/8/21 6:26 بعد از ظهر
X